Aivovammaisen elämää


     

"Jokapäiväinen elämä kuin yhtä isoa vuoristorataa"


Välillä tuntuu kuin kaikki olisi normaalisti, välillä kaikki onkin ihan sekaisin, välillä masentaa ja ajoittain meinaa itku tulla kun en kynene työskentelemään tai ylipäätään hoitamaan asioita samalla tavalla kuin ns normaalit ihmiset.


"Loputon määrä muistutuksia ja kalenterimerkintöjä"


Enkä siltikään meinaa muistaa asioiden hoitamista koska "laitetaan tuosta torkku päälle ja hoidetaan kohta". Myöhemmin saan palautteen että "et sitten hoitanut tuota asiaa". Tuntuu siltä kuin kalenteri olisi buukattu täyteen ja loppua ei näy koskaan, todellisuudessa siellä on jokaiselle päivälle yksi-kolme muistutusta, mutta tuntuu siltä että koko ajan saisi tehdä jotain. 


"Ikuinen väsymys ja saamattomuus"


Minulla on lasten takia säännöllinen rytmi, illalla aikaisin nukkumaan ja aamulla aikaisin sängystä ylös. Aamun ensimmäiset tunnit jaksaa jotenkin, loppupäivä tuntuu siltä kun ei olisi nukkunut viikkoon. Tuhat asiaa aina hoidettavana, mutta kaikki junnaa paikoillaan koska ei vaan jaksa.


"Miten muut ihmiset suhtautuvat minuun aivovammaisena ja minun työkyvyttömyyseläkkeeseen"


No yllätys yllätys, suhtautuminen on hyvin negatiivisen sävyinen. Johtuu mitä ilmeisimmin siitä kun tämä aivovamma ei ulospäin minussa näy. "Jaa sä vai aivovammanen, ei uskois" on aika yleinen reaktio, siihen saattaa vielä mahtua pieni naurahdus mukaan.

Työkyvyttömyyseläke puolestaan aiheuttanut pahimmissa tilanteissa naurua, silmien pyörittelyä ja epämääräistä 'myhäilyä' ja mikä pahinta, oma kaveri esitti kysymyksen "Mahtaako olla mukana vähän kieroilua?" Siis että olisin oikein PÄÄSSYT työkyvyttömyyseläkkeelle. 
Haluaako joku tämän taakan itselleen oikeasti?



Kiitos paljon jos jaksoit lukea!


Seuraavassa osassa kirjoitan omista haittavaikutuksista aivovamman takia.


Mukavaa joulun odotusta ja alkavaa uuttavuotta!


(Kirjoitettu 03.12.2023)

Kommentit

  1. Näinhän se valitettavasti on kun sitä ei näe ulospäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on juuri se asia joka aiheuttaa hirveästi ennakkoluuloja ja epäilyksiä. Tarvisi aina välillä olla lääkärilausunnot takataskussa mukana.

      Poista

Lähetä kommentti

Laita kommenttia siitä mitä haluaisit lukea aivovammasta

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talvista tunnelmaa

Lapsiperheen Sotkut Ja Ihanat Hetket